​​

(0184) - 651262
info@harrewijnbv.nl

Zonne energie

De  zonnecollector ligt op het dak en vangt zonlicht op. De vloeistof die door de collector stroomt, wordt door het zonlicht verwarmd en kan bij fel zonlicht wel 90°C worden.
De vloeistof in de collector verwarmt het leidingwater in een opslagvat. Het leidingwater uit het voorraadvat wordt op weg naar de kraan door een naverwarmer (meestal een cv-ketel, ook geiser, warmtepomp of houtgestookte ketel) op de juiste temperatuur gebracht.
Sensoren worden aangebracht in het voorraadvat en op de collector. Als de collector heter is dan het voorraadvat, dan start de pomp en circuleert de collectorvloeistof. Bij dreigende oververhitting of bevriezing stopt de pomp en stroomt de collectorvloeistof in een leegloopvat.

Een zonneboilersysteem verzorgt op een duurzame wijze het warme tapwater. Er zijn systemen tevens bijdragen in de ruimteverwarming, in combinatie met een lage-temperatuur afgifte systeem (vloer- of wandverwarming, grote radiatoren).
Een zonneboiler is goed te combineren met diverse systemen. Zo is het ook mogelijk een zonneboiler aan te sluiten op een warmtepompsysteem of een biomassa installatie

Heeft u interesse in een zonneboiler?
Voor meer informatie of een bezoek, ga naar contact.