​​

(0184) - 651262
info@harrewijnbv.nl

Solesta Zonneboiler

De Solesta zonneboiler is een slim en innovatief product en eenvoudig te installeren. Bovendien is een Solesta zonneboiler gemakkelijk te combineren met een bestaande cv installatie.

Een zonneboiler op je dak gebruikt de warmte van de zon, via de vacuümbuizen op je dak, om het tapwater te verwarmen. Het opgewarmde water draagt zijn warmte, via een warmtewisselaar, over aan het leidingwater. Het leidingwater zal warmer de CV installatie instromen waardoor deze minder energie zal verbruiken om het op de gewenste temperatuur te krijgen.

Het compacte kunststof buffervat bevat 100 liter water, dat door de collector opgewarmd wordt tot maximaal 90°. Via een inwendige warmtewisselaar wordt uw tapwater verwarmd. In tegenstelling tot de meeste andere zonneboilers is er geen antivriesmiddel nodig en is toch gegarandeerd vorstveilig! Daardoor is het Solesta systeem milieuvriendelijk en onderhouds vrij.

De Solesta zonneboiler werkt als voorverwarming voor uw bestaande CV installatie. U bespaart dus energie, maar heeft wel altijd het comfort dat u gewend bent. Bovendien zijn Solesta systemen betrouwbaar daarom krijgt u standaard 10 jaar garantie op de volledige installatie (collector, sturing & pomp en buffervat).